Foglalási Feltételek

A foglalási előleg a teljes ár minimum 50%-a, ami fizethető SZÉP kártyával, vagy átutalással a 11773425-60855370 ( OTP Bank, Flammné Salgó Viktória) számú bankszámlára. A fennmaradó összeg az érkezést megelőző napon esedékes.

Foglalás lemondási és módosítási feltételek:

  • A szállásra vonatkozó érvényes foglalást, lemondást, és időpont módosítást csak írásban fogadunk el!
  • Érvényes foglalás lemondása esetén a már befizetett előleget nem áll módunkban visszaadni!
  • A foglalás összege a lemondástól számított egy éven belül felhasználható!
  • 15 napon belüli lemondás vagy időpont módosítás esetén a foglaló összegét csak akkor tudjuk beszámítani egy új időpontra, ha a szállás az eredeti időpontban újra kiadásra kerül. Ellenkező esetben a befizetett szállásdíj előleg a szállásadót illeti meg szolgálatás nyújtása nélkül.
  • Amennyiben a Vendég írásban nem mondja le a foglalást, de a szálláson nem jelenik meg az általa foglalt időpontban, akkor a befizetett szállásdíj a szállásadót illeti meg szolgáltatás nyújtása nélkül

Ha a Vendég az érkezést követően, de a lefoglalt időpont lejárata előtt – nem a Szállásadónak felróható ok miatt – elhagyja a szállást, akkor a teljes szállásdíj összege a Szállásadót illeti meg, függetlenül a még hátralevő napok számától!

Házirend

Jelen házirendben rögzített szabályok és kérések célja, hogy Vendégeink nyugodt és kellemes napokat tölthessenek el az Ezüstszarvas Öko-Gerendaházban, továbbá, elkerüljük az esetleges félreértéseket.

Házirendünket a Vendégek foglalásának visszaigazolásával egyidőben rendelkezésre bocsájtjuk, az előleg átutalásával a foglalás véglegessé válik, és vendégeink ezzel elismerik, hogy a házirendben rögzítetteket megismerték, magukra vonatkozóan elfogadják és betartják.

Érkezés/Távozás
– Gerendaházunkat az érkezés napján 14:00 órától lehet elfoglalni, a távozás napán 10:00 óráig kérjük elhagyni. Korábbi érkezés és későbbi távozás a tulajdonossal történt egyeztetés alapján lehetséges, foglaltság függvényében.
– 2021. szeptember 1-jét követően, a hatályos jogszabályok értelmében, a Magyarországon szálláshely-szolgáltatást igénybe vevők jogszabályban meghatározott személyes adatait a szálláshely-szolgáltató okmányolvasón keresztül szálláshely kezelő szoftverében rögzíti, és a Vendég Információs Zárt Adatbázisba (VIZA) továbbítja. Ezért érkezéskor a vendégek személyi igazolványának bemutatása szükséges.

Felelősségvállalás
– Gyermek a gerendaházban és az udvar teljes területén egyedül, felnőtt felügyelete nélkül nem tartózkodhat!
– Az udvar hátsó részén lánccal leválasztott gazdasági területre a Vendégeknek belépni tilos!
– A kertben található kút, fa borítással lezárásra került. A borításra felmászni szigorúan tilos és balestveszélyes!
– A gerendaház, a dézsafürdő, a szauna és a használati- berendezési tárgyak nem rendeltetésszerű, felelőtlen használatából, illetve a házirend megszegéséből eredő károkért a Vendégek anyagi és erkölcsi felelősséggel tartoznak! A károk rendezése a helyszínen történik!
– Károkozás esetén a javítás vagy csere költsége a Vendéget terheli!
– A Vendégek vagyontárgyaiért, az udvarban parkoló gépkocsikban bekövetkező károkért és az esetleges balesetekért az Üzemeltető felelősséget nem vállal!
– A szálláson csak a bejelentett vendégek tartózkodhatnak, éjszakázhatnak! Megkérjük Vendégeinket, hogy a szálláson látogatót ne fogadjanak, idegeneket ne engedjenek be!
– Háziállatot nem fogadunk!
– A gerendaházban és annak udvarán hangoskodás, másokat zavaró viselkedés semelyik napszakban nem megengedett! A gerendaházat a békés elvonulásra vágyó Vendégeink számára hoztuk létre, bulizás céljából nem vehető igénybe!

Tűzrakás, dézsa használat
– Kérjük vendégeinket, hogy a gerendaházban és az udvaron történő tűzrakás során, a házban és a
dézsafürdőben található kályha, valamint tűzrakóhely üzemeltetésekor rendkívül körültekintően, a mindenkori tűzvédelmi szabályok betartásával járjanak el! A gerendaházban több helyen is tűzoltó készüléket helyeztünk el, melyeket a szállásra való érkezéskor szíveskedjenek megtekinteni, hogy szükség esetén minél hamarabb üzemeltetni tudják azokat!
– A nyílt láng felügyelet nélkül hagyása a gerendaházban és az udvaron tilos!
– A tűzrakóhely elhagyása előtt győződjenek meg róla, hogy a tüzet valóban eloltották!
– Az általunk biztosított tűzifán és papíron kívül más agyagok (pl. műanyag) égetése szigorúan tilos!
– A dézsát mindenki saját felelősségére használhatja!
– A dézsát kiskorú gyermekek csak szülői felügyelet mellett használhatják!
– A dézsa felfűtése időjárástól függően körülbelül 4-6 órát vesz igénybe, ez az idő a dézsakályha túlfűtésével sem rövidíthető le! Ha a kályhába túl sok fát helyezünk el, a lángok kicsapnak a kályha felső részén és a kályha szélén található fa és műanyag is meg fog égni.
– A kályha fűtését a fa folyamatos adagolásával, és a tűz folyamatos felügyeletével kell végrehajtani.
– Ahhoz, hogy a víz hőmérséklete a dézsában egyenletes legyen, a vizet folyamatosan fel kell keverni a dézsa szélén elhelyezett lapát segítségével.
– A kályha fűtése során a tüzet huzamos időre felügyelet nélkül hagyni tilos!
– A kályhából izzó parazsat kivenni balesetveszélyes, és szigorúan tilos!
– Használat után a kályha kitakarítását mi végezzük, a hamu eltávolítása nem szükséges!
– A házban található kályha üzemeltetése a Vendégek feladata! a fűtéshez szükséges fát biztosítjuk. A kályha kihamuzásakor csak bádogvödröt szabad használni, a hamut a háztartási szemetesbe és a kinti kukába önteni tilos!
– A gerendaházban nyílt láng használata és a dohányzás szigorúan tilos!

Szauna használat
– A szaunát mindenki saját felelősségére használhatja, 12 éven aluli gyermek számára a szaunázás nem javasolt!
– A szaunába cipővel belépni tilos! A papucsot kérjük a szauna előtt hagyni!
– Az ülőpadon törölköző használata kötelező, melyet úgy kell elhelyezni, hogy a testfelület ne érintkezzen az ülőpaddal.
– A szaunakabint csak egészséges ember használhatja! Szívbetegek, magas vérnyomásban és egyéb érrendszeri megbetegedésben szenvedők, hirtelen rosszulléttel járó megbetegedésben szenvedők, valamint bármilyen fertőző betegségben szenvedők a szaunát nem használhatják! A szauna használata előtt, javasolt a háziorvos tanácsát kikérni.
– Szaunázás után a test hűtése és a folyadékutánpótlás nagyon fontos! Melegvizes tusolás nem javasolt!
– A kabinban az égési sérülések elkerülése érdekében, ékszereket, szemüveget nem célszerű viselni!
– Az utolsó étkezést a szaunázás előtt 1,5-2 órával időzítsük. Az alacsony vércukorszint miatt a szaunázás éhgyomorra sem javasolt. Nem ajánlott alkoholt fogyasztani a szeánszok előtt és után sem!

A kert és a gerendaház zárása
– A gerendaházat körülvevő kert mindenhol megerősített kerítéssel van körülkerítve. A kertkaput kérjük minden esetben becsukva tartani, hogy a környező erdőkben lakó vadállatok az udvar területére ne tudjanak bejönni.
– Ha elhagyják a gerendaházat, kérjük, hogy az ablakokat csukják be, ezzel elkerülhető az esetleges beázás.
– Távozáskor és éjszakára kérjük az ajtót zárják kulcsra.
– Az átadott kulcsok elvesztése esetén a Vendégek kötelesek a tulajdonost haladéktalanul tájékoztatni és a zárcsere teljes költségét megtéríteni.

Berendezési tárgyak használata
– Kérjük Vendégeinket, hogy a berendezési tárgyakat rendeltetésüknek megfelelően szíveskedjenek használni. A gerendaházban található berendezési- és használati tárgyakat (ágytakaró, ágynemű, matrac, TV) ne vigyék ki az udvarra, a kerti bútorokat pedig ne vigyék be a házba.
– A berendezési tárgyakat, csak a tulajdonossal történő egyeztetés után rendezzék át, és távozás elött rendezzék vissza eredeti állapotába.

Takarítás
– A nyaralót a Vendégek tisztán kapják meg, és ott tartózkodásuk alatt ügyelniük kell a tisztaságra.
– Távozáskor a házat olyan állapotban kérjük átadni, amilyen állapotban érkezéskor átvették!
– Takarítás céljára külön eszközöket helyeztünk el a gerendaházban.

Ivóvíz, étkezés
– A gerendaházban elérhető víz mosogatásra és tisztálkodásra alkalmas. Ivóvízként és főzés céljára külön vizet biztosítunk a Vendégeink számára.
– A nyaraló felszerelt konyhával rendelkezik. Étkezés céljára a konyha és kerti kiülő használható.
– Fűszereket a főzéshez a Vendégeknek kell maguknak biztosítani.

Komposzt WC
– Gerendaházunkban komposzt WC található, melynek használatával kapcsolatos tudnivalók a házban megtalálhatók, és a tulajdonostól részletes tájékoztatást kapnak a Vendégek.

Mint minden háztartásban, így gerendaházunkban is előfordulhat, hogy berendezési- használati tárgyak a vendégek hibáján kívül meghibásodnak. Kérjük Vendégeinket, hogy ha bármilyen rendellenességet észlelnek, a komolyabb károk megelőzése érdekében, szíveskedjenek azt a tulajdonosnak haladéktalanul jelezni, a lenti telefonszámon.

Együttműködésüket köszönjük! Kellemes időtöltést és feltöltődést kívánunk!

Ezüstszarvas Öko-Gerendaház

Telefonszám: 06-70-310-3799

Scroll to Top